Publicitat
Publicitat

Teatre

Guillem Albà recupera 'Trau', un conte visual al Teatre Lliure

Els jocs de llums, sons, ombres i gestos d'aquest espectacle tornen als escenaris aquest febrer després d'haver estat de gira per Catalunya, el País Basc i la Xina

Els dimarts de febrer el  Teatre Lliure acull 'Trau', l'obra del dramaturg i intèrpret Guillem Albà, un conte visual i creatiu que fusiona llums, marionetes, música i ombres. Albà torna als escenaris amb una producció pròpia després de dirigir la gira 'M&M Miralls i Miratges' de Love of Lesbian i de formar part de l'equip de l'obra 'Rhum', que també es va representar al Lliure.

L'obra ja ha estat de gira per Catalunya –va ser estrenada a la FiraTàrrega el 2012–, el País Basc i fins i tot a la Xina, i ara torna a Barcelona els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer amb la col·laboració del titellaire Alfred Casas. El dramaturg ha descrit l'obra com "un conte: té parts de pallasso, tècniques de titelles, ombres i teatre d'objectes" i ha afegit que si l'hagués d'etiquetar la qualificaria com una història "de somriures" més que "d'humor".

Albà dóna vida a Trau, un personatge "poc humà que guarda els moments que viu, abans que s'acabin, perquè no li agrada que les coses finalitzin, una cosa que a vegades fem els humans". L'acompanya un segon personatge sobre l'escenari, L'altre, interpretat per Blai Rodríguez, que és tot el contrari al protagonista, "un llibre obert en el bon i mal sentit de l'expressió, i té en tot moment les emocions a flor de pell".

El nom de l'espectacle respon a la paraula en català que "significa forat profund a la pell" i "per a nosaltres està molt clar el missatge quan es veu l'obra", destaca Albà. L'espectacle té poc text i molts jocs de llums, de gestos, recursos teatrals i sons. Amb música feta per Anna Roig i Pau Albà durant el procés del muntatge de l'espectacle, 'Trau' és un muntatge "molt artesanal, fet a foc lent durant nou mesos", segons els músics.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT