Publicitat
Publicitat

Música

Para a Tailàndia abans de Hanoi i Ho Chi Minh

El Guincho fa saltar Bagkok

El músic canari interpreta un collage de melodies d'icones com Mecano o David Bowie amb ritmes pop i electrònics de sabor canari

El Guincho, nom artístic del canari Pablo Díaz-Reixa, va fer saltar durant més d'una hora a les persones que abarrotaven ahir a la nit la sala 808 Club a la capital tailandesa, on va arribar procedent d'Etiòpia abans de prosseguir la seva gira per Vietnam i Austràlia.

El canari de 26 anys, barceloní d’adopció, veu, caixa de ritmes i teclat, té amb ell per aquesta gira el baixista Aleix Clavera, que també s'encarrega del sampler, i al guitarrista Borja Rosal, tots dos integrants del grup Extraperlo.

Interpretar temes del seu últim disc, ‘Pop negro’ (2010), on la guitarra i el baix conviuen amb els ritmes electrònics, així com dels seus altres treballs ‘Folías’ (2006) i ‘Alegranza’ (2007), amb el qual popularitzar els sons tropicals i africans.

El músic canari, que defineix la seva obra com "pop no convencional, amb estructures complicades, tornades i ritmes forts", s'atreveix a reinventar des de la música del brasiler Caetano Veloso fins Michael Jackson o el britànic Trevor Charles Horn.

"El que faig és barrejar melodies d'altres grups i, sobre aquesta base, crec els meus propis ritmes amb sons electrònics i acústics", va explicar el cantant.

Aquesta nit de dissabte i demà diumenge, El Guincho actuarà a Hanoi i Ho Chi Minh (antiga Saigon) i, després de tres dies de descans, iniciarà una gira per les principals ciutats d'Austràlia que finalitzarà el 21 de desembre.

Atipa't de cultura

Etiquetes

Més continguts de