OBITUARI
Cultura 08/05/2011

Mor l'empresari i fotògraf Gunter Sachs

Sachs, que va estar casat tres anys amb Brigitte Bardot, va ser un membre habitual de la jet set europea dels anys 60 i 70. L'edició digital de la revista Focus informa que l'empresari s'ha suicidat d'un tret al cap a la seva residència de Gstaad

Efe
2 min
Portada del llibre 'Mein Leben', de Gunter Sachs

Berlín p { margin-bottom: 0.21cm; } Gunter Sachs, casat amb Brigitte Bardot entre el 1966 i el 1969, ha estat trobat avui mort al seu xalet a la localitat suïssa de Gstaad, segons ha confirmat el seu fill Rolf Sachs a la revista alemanya Bunte. L'edició digital del setmanari alemany Focus afirma que Sachs, de 78 anys d'edat i exmarit de Brigitte Bardot, es va suïcidar d'un tret la passada nit, informacions que la policia suïssa ha confirmat a l'agència local dapd.

Gunter, el fill més petit de l'industrial alemany Willy Sachs, va néixer el 14 de novembre de 1932 en el palau de Mainberg, al costat de la localitat de Schweinfurt, al centre d'Alemanya. Des de jove va tenir fama de vividor i es va fer famós com a fotògraf, autor de pel·lícules documentals i col·leccionista d'art, així com un habitual als cercles de la jet set en els anys 60 i 70.

Membre de l'alta societat germana, va ser considerat un playboy amb classe, sobretot després d'haver estat casat durant tres anys amb l'estrella francesa Brigitte Bardot a mitjans de la dècada de 1960. En aquella època Sachs es feia amb altres destacats famosos com la model Twiggy i els actors francesos Jean-Paul Belmondo i Alain Delon, i també freqüentava les festes d'Aristóteles Onassis.

La seva primera dona, Anne Marie Faure, amb qui va contraure matrimoni onze anys abans que amb Brigitte Bardot, va morir en un accident d'automòbil als tres anys de casar-se. Des del 1969 estava casat amb l'antiga model sueca Mirja Larsson, amb la qual vivia habitualment a la luxosa estació d'esquí suïssa de Gstaad.

Pare de tres fills, Gunter Sachs era un dels hereus de l'empresa mecànica Fichtel & Sachs i la fortuna familiar li va permetre portar una vida despreocupada. Va dirigir diversos negocis, com una cadena de boutiques de luxe i fins i tot un institut d'estudis astrològics.

stats