Televisió
Cultura 14/06/2012

HBO es disculpa per clavar el cap de George W. Bush en una llança a 'Juego de Tronos'

"Ens sap molt greu que hagi passat i esborrarem l'escena de futures edicions del DVD", han declarat els responsables del canal nord-americà de cable

Ara
2 min
Rèplica del cap de Bush a 'Joc de trons'

BarcelonaHores després que circulés per internet una notícia que especulava amb la possibilitat que un cap que surt clavat en una llança a l'episodi final de la primera temporada de la sèrie 'Juego de Tronos' fos una rèplica del cap de l'expresident George W. Bush, els responsables del canal HBO, el qual produeix la sèrie, van confirmar la notícia i es van disculpar en un comunicat: "Ens sap molt greu que hagi passat i esborrarem l'escena de futures edicions del DVD".

Els creadors de la sèrie, David Benioff i D.B. Weiss, ja ho havien confirmat en el comentari d'àudio de l'edició especial en DVD de la sèrie, i aclarien que la decisió no estava motivada per motius polítics, sinó pressupostaris. "El cap de George Bush apareix en un parell d'escenes de decapitació, també. Però no és cap declaració política. Simplement havíem de fer servir el que teníem a mà".

En una nota posterior que es va fer pública dimecres al vespre, Benioff i Weiss afegien més explicacions. "Fem servir una gran quantitat de pròtesi en el xou: caps, braços, cames... No ens podem permetre construir-les totes, especialment en aquelles escenes en què necessitem moltes, així que les lloguem a l'engròs. Després del rodatge, algú va adonar-se que alguns del caps s'assemblaven al de George Bush".

L'escena on es veu parcialment el cap de Bush és aquella del capítol final de la primera temporada on el jove rei Jeoffrey Baratheon (Jack Gleason) obliga la seva promesa, Sansa Stark (Sophie Turner), a contemplar un cap clavat en una llança. El cap no és del tot visible, però la part inferior es pot identificar fàcilment com el de l'antic president dels Estats Units.

stats