Música

Mor el compositor alemany Hans Werner Henze

Considerat el millor autor d'òpera contemporània, marxista fins a la medul·la, va dedicar obres a Ho Chi Minh i al Che Guevara

Hans Werner Henze, un dels grans compositors alemanys contemporanis, ha mort, segons ha anunciat la casa editora musical Schott. Werner Henze tenia 86 anys i portava mitja vida vivint a Itàlia. La seva música és extremadament variada pel que fa a l'estil, rep influències tan diverses com la tradició musical italiana, el rock, el neoclassicisme o el jazz . Va compondre fins quasi el darrer moment. Nascut el 1926, el van obligar a unir-se a les Joventuts Hitlerianes. Va deixar Alemanya després de la guerra i es va afiliar al Partit Comunista. Tenia fama d''outsider' i despertava passions radicals. L'avantguarda el va excloure perquè el considerava massa expressiu i anacrònic.

Henze mai va amagar quina era la seva postura política. Va dedicar la seva sisena simfonia al Che Guevara. Va passar un temps com a professor a Cuba, però finalment es va desil·lusionar amb Castro. La seva crítica política va tenir el seu punt culminant l'any 1976 amb l'estrena de l'òpera 'We Come To The River '.

Més continguts de