ARQUITECTURA
Cultura 29/04/2013

L'auditori Harpa de Reykjavík, premi Mies van der Rohe 2013

El premi més prestigiós de l'arquitectura europea s'entregarà a Barcelona el 7 de juny i està dotat amb 60.000 euros

Efe
1 min
Harpa Reykjavik Concert Hall and Conference Center

Brussel·lesEl nou Auditori i Centre de Conferències de Reykjavík, Harpa, dissenyat pels estudis Henning Larsen, Batteríið Architects i Olafur Eliasson, va ser guardonat aquest diumenge amb el Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Mies van der Rohe de 2013. El màxim premi de la XIII edició dels guardons ha anat a parar a aquest avantguardista edifici "d'arquitectura cristal·lina i inspirat en els paisatges i tradicions islandesos", segons va explicar l'executiu comunitari en un comunicat publicat juntament amb la Fundació Mies van der Rohe, amb seu a Barcelona. Els finalistes eren l'espai Metropol Parasol de Sevilla, del berlinès Jürgen Mayer, l'Ajuntament de Gant (Bèlgica), el parc públic Superkilen de Copenhaguen (Dinamarca) i la residència per a gent gran Alcácer do Sal (Portugal).

L'arquitecte Peer Teglgaard Jeppesen, de l'estudi Henning Larsen, s'ha mostrat "immensament honrat" pel premi i ha afirmat que Harpa "és el resultat d'un procés col·laboratiu que va unir a molta gent" i s'ha convertit "en un símbol del renovat dinamisme d'Islàndia".

Així mateix, la Nave de Música Matadero (Red Bull Music Academy) de Madrid, de l'estudi Langarita-Navarro Arquitectos, ha rebut la Menció Especial del jurat a l'Arquitecte Emergent.

La cerimònia de lliurament dels premis serà el 7 de juny al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, un esdeveniment en què també es commemorarà el 25 aniversari dels premis. El Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe, va ser creat el 1987 i constitueix "el guardó més prestigiós de l'arquitectura europea", segons la CE. El premi es concedeix cada dos anys i està dotat amb 60.000 euros per al guanyador i 20.000 euros per la menció especial Arquitecte Emergent.

stats