Harquitectes, RCR i Jordi Badia segueixen en la cursa pel Premi Mies van der Rohe

La nova llista amb 40 seleccionats per al guardó inclou la Lleialtat Santsenca i la Casa 1413, a Ullastret, d'Harquitectes; la biblioteca De Krook, dels RCR; i la Facultat de Ràdio i Televisió a Silèsia, de Jordi Badia

El veredicte del Premi Mies van der Rohe cada dia és més a prop: la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han fet pública avui una nova llista de seleccionats. Entre les 40 obres que es mantenen en la cursa, n'hi ha quatre de despatxos catalans: el centre cívic Lleialtat Santsenca i la Casa 1413, a Ullastret, del despatx Harquitectes; la biblioteca De Krook, del despatx RCR, i la Facultat de Ràdio i Televisió de la Universitat de Silèsia (Polònia), de Jordi Badia.


L’art de ressuscitar edificis

Com diu la presidenta del jurat, l'arquitecta Dorte Mandrup, les obres seleccionades responen als reptes de futur de l'arquitectura: "Les 40 obres destaquen una nova agenda que demana noves formes de pensament. L'excel·lència i la perícia són inherents a totes elles, però això no és suficient; també cal incidir en el fet que els mateixos arquitectes pensin la professió de manera diferent", diu.

Jordi Badia: “Intentem establir estratègies, no imposar formes”

Pel que fa a la resta de l'Estat, la llista inclou obres com el centre de congressos i auditori de Plasència, de SelgasCano; la Desert City, de García German Arquitectos; i els pisos amb posidònia que van guanyar el premi FAD d'arquitectura, de  Carles Olivé, Antonio Martín, Joaquín Moyá, Alfonso Reina i Maria Antònia Garcías. També està nominat el despatx OFFICE Kersten Geers David Van Severen per la Solo House.

Uns pisos amb posidònia guanyen el FAD

A més, l'estudi Nieto Sobrejano està nominat pel centre Arvo Pärt a Estònia.

La força universal dels olotins RCR guanya el Premi Pritzker

La llista inicial incloïa 383 obres. Els cinc finalistes es faran públics el 13 de febrer, i la cerimònia de lliurament dels premis serà el 7 de maig.