CINE
Cultura 19/07/2011

Harry Potter esmicola rècords de taquilla

800.000 espectadors han vist la segona part de 'Harry Potter i les relíquies de la mort' a l'Estat espanyol, i la recaptació s'apropa als sis milions d'euros. La recaptació als Estats Units representa la xifra més alta aconseguida mai en una estrena

Redacció
1 min
L'últim combat Harry Potter sosté la batalla definitiva amb Lord Voldemort, èpica i sagnant.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Harry Potter i les relíquies de la mort. Segona part no deixa de batre rècords: els tres primers dies d'exhibició a Espanya han suposat una recaptació de prop de sis milions d'euros i 800.000 espectadors; als Estats Units ha facturat més de 119 milions d'euros entre divendres i diumenge, i marca el rècord de recaptació en l'estrena d'una pel·lícula als Estats Units.

La pel·lícula va superar el registre de 112,4 milions de dòlars aconseguit el 2008 per El cavaller obscur, de Christopher Nolan (2008), que, per la seva banda, supera en recaptació altres títols que van arrasar en el seu debut, com ara Spiderman 3 (2007), Crepuscle: Lluna nova (2009) i Pirates del Carib: el cofre de l'home mort (2006).

L'èxit de l'últim film de Potter ha sigut també aclaparador a escala mundial. La cinta ha recaptat en tres dies 338,1 milions d'euros, la xifra més alta aconseguida per una producció en la seva estrena en tot el món. Part d'aquest èxit de taquilla es deu al fet que Harry Potter i les relíquies de la mort. Segona part és la primera pel·lícula de la saga del mag creat per J. K. Rowling que es distribueix en 3D, a més del tradicional 2D.

stats