Harvey Weinstein es declara "no culpable" de dos nous càrrecs per abusos sexuals

El judici contra el productor, acusat de violació i assetjament, s'ajorna fins al gener

El productor de Hollywood Harvey Weinstein s'ha declarat aquest dilluns "no culpable" de dos nous càrrecs per abusos sexuals fets per l'actriu Annabella Sciorra. La intèrpret, coneguda pel paper de Gloria Trillo a la sèrie 'Los Soprano', al·lega que el productor cinematogràfic va violar-la el 1993. Weinstein, que ja ha estat acusat anteriorment de violació i d'abusos sexuals per part de més de 80 dones, es troba en llibertat condicional després de pagar una fiança d'un milió de dòlars i declarar-se "no culpable" el juliol de l'any passat. El productor ha arribat als tribunals emmanillat i escoltat pel seu equip de defensa.

Weinstein té pendent un judici en què s'haurà de defensar de les acusacions de violació en un hotel de Manhattan el 2013 i d'obligar a practicar sexe oral de manera forçada el 2006 per part de dues dones que es mantenen en l'anonimat. El jutge que dirigeix el cas, James Burke, va rebutjar en un primer moment el testimoni de Sciorra al·legant que no era vàlid perquè el seu relat no havia estat presentat al gran jurat. És per això que la Fiscalia ha optat per fer una nova imputació al productor i garantir així que els fets es podien jutjar. 

Davant les acusacions de Sciorra, el jutge ha acceptat els nous càrrecs i ha posposat l'inici del judici -que havia de començar el 9 de setembre- fins al gener. Ara, els advocats del productor cinematogràfic tindran 45 dies per respondre a les acusacions. La defensa de Weinstein també ha demanat que el judici no se celebri a Nova York i que es traslladi a "qualsevol altre comptat" per assegurar que el procés "sigui just". Segons els advocats del productor, la pressió mediàtica podria afectar la valoració dels membres del tribunal.

Les primeres acusacions a Weinstein es van revelar a finals del 2017 i van provocar tot un terratrèmol feminista a Hollywood. Posteriorment, i articulat sota el moviment Me Too, es va assenyalar altres presumptes agressors i assetjadors sexuals com ara Kevin Spacey, Brett Ratner, Louis CK, John Lasseter o Bryan Singer.  A la llarga llista de dones que han acusat Weinstein d'abusos sexuals hi ha les actrius Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevigne i Asia Argento. Arran del seu enfonsament, el productor va ser acomiadat de la seva pròpia empresa, The Weinstein Company, un autèntic imperi empresarial i cinematogràfic, que va ser venuda i dissolta l'any passat.