Suso de Toro i el periodista francès Henry Laguérie, obtenen 'ex aequo' el Premi Internacional d'Òmnium Cultural

El jurat valora els articles de Suso Toro "sobre la realitat catalana' i el treball de Laugérie com a corresponsal de ràdio Europe1

Òmnium Cultural ha atorgat el Premi Premi Internacional J. B. Cendrós 2014 ex aequo a l'escriptor gallec Suso de Toro i al periodista francès Henry de Laguérie. El jurat destaca “els articles de Suso de Toro sobre la realitat catalana i molt especialment l’article ‘Admiremos a Cataluña’, publicat a Eldiario.es”, mentre que també reconeix a Henry de Laguérie “el seu treball com a corresponsal a Barcelona de la ràdio Europe1, reflectit al seu nou llibre Les Catalans”. El reconeixement es lliurarà públicament dilluns, durant la 64a Nit de Santa Llúcia - Festa de les Lletres Catalanes al Liceu de Barcelona.

El jurat del premi remarca “que tots dos han sabut alliberar-se dels clixés i els apriorismes de la premsa espanyola i francesa pel que fa a Catalunya, aportant així una mirada professional i respectuosa, que contribueix de forma precisa al coneixement del nostre país”. El jurat del premi el formen: Antoni Bassas, Joan Becat, Josep Gifreu, Laura Cendrós, Martí Anglada i Vicent Partal.

Dotat amb 3.000 euros, el 7è Premi Internacional Joan B. Cendrós vol reconèixer iniciatives que han contribuït a la internacionalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. En les últimes edicions ha reconegut al diari nord-català l’ Indépendant i a la revista acadèmica Catalan International View (2013), el Col·lectiu Emma (2012) i al llibre Catalonia Press de Liz Castro (2011).

 

 

Més continguts de