Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Festivals

13 hores de hip-hop a l'Hipnotik Festival

Dissabte 9 de juliol el CCCB acollirà la vuitena edició del festival de hip-hop de Barcelona, que té entre els plats forts el retorn als escenaris després de cinc anys de la veterana formació de hip-hop mallorquina La Puta Opepé

El festival Hipnotik 2011 convertirà Barcelona en capital del hip-hop dissabte 9 de juliol amb més de 13 hores de música, competicions, batalles, grafits, break dance, tallers, conferències , exposicions, disseny gràfic i audiovisuals, distribuïts en diferents espais del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En les set edicions anterior d el festival han passat per l'Hipnotik més de 45.000 assistents, 1150 artistes estatals i internacionals i més de 1800 participants en les competicions.

Pel que fa als concerts
, cal destacar l'actuació d'un dels grups que va contribuir a la consolidació de l'escena hip-hop nacional: els mallorquins La Puta Opepé, que tornen als escenaris després de cinc anys. L 'Hipnotik 2011 comptarà també amb el hip-hop polític i crític dels valencians Los Chikos del Maíz , amb el trencament del gènere del sevillà Putolargo, amb el so hardcore del duo madrileny Duo Kie i amb els sons obscurs de l'MC també madrileny Costa. També amb el rap del català ZPU, amb el treball de Rayden, un dels components de A3Bandas, amb el debut del jove grup madrileny Agorazein i dels famosos versos improvisats del freestyler Noult. En l'àmbit internacional cal destacar l'actuació per primera vegada a Espanya del jove MC nord-americà Spec Boogie, de Looptroop, reis del hip-hop suec, i de Cartel de Santa, grup de hip-hop abanderat de la cultura mexicana.

L' Hipnotik 2011 amplia les activitats obertes al públic. El festival continua apostant pels descobriments i la ja coneguda Batalla d'MC s'afegeix com a novetat la G-Shock Batlle of Bands, on els grups defensen un tema, i la Crew to Crew Battle. També com a novetat d'aquest any, la competició de break dance 1vs1 Playground no requereix inscripció prèvia. L'Hipnotik aposta també pel disseny i crea la Wacom Graphik Battle, una competició en què els participants hauran de demostrar el seu art amb la tauleta gràfica.

Pel que fa al cinema, l'Hipnotik 2011 projectarà una retrospectiva de l'obra de Joan Guasch, un documental sobre el grafiter Xumet Negre, un documental que fa una radiografia de l'escena hip-hop madrilenya, Madrid Rap. Vibraciones, un documental que descobreix la vida de artistes com Elphomega, Capac (Hablando en Plata Squad) i Little Pepe, i NASA, una història de col·laboració entre l'art i la música.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT