Publicitat
Publicitat

Història

L'historiador va destacar per les seves hipòtesis sobre l'origen del feudalisme a Catalunya

Mor el medievalista Manuel Riu i Riu

Catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Barcelona es va especialitzar en la història monàstica catalana i de l'Andalusia oriental

Manuel Riu i Riu (Manresa, 1929), catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Granada (1966) i de la Universitat de Barcelona (1969), era un dels principals medievalistes de l'estat espanyol. La presidenta de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Maria Teresa Ferrer, ha destacat la tasca que va fer l'historiador de "desenvolupador de l'estudi de l'arqueologia medieval a Catalunya i a la resta de la Península". Riu es va destacar sobretot per les hipòtesis sobre l'origen del feudalisme a Catalunya, sobre fonts d'estadística demogràfica medieval i sobre la producció llanera i ramadera.

Va cultivar també l'arqueologia medieval i va publicar una vintena de llibres i sis-cents cinquanta treballs de síntesi i investigació històrica i arqueològica de l'època medieval, referents a la història eclesiàstica i socioeconòmica i a la vida quotidiana de la Catalunya a l'edat mitjana. Entre d'altres obres, destaquen L'arqueologia medieval a Catalunya (1989), Ferran Soldevila (1894-1971), Historiador de Catalunya (1994), i Historia de las religiones (2000). També era membre de la Reial Acadèmica de la Història de Madrid i de la  Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. L'any 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT