Cinema

Els amos de Hollywood: els deu actors més ben pagats

A la llista anual de la revista 'Forbes' destaquen els intèrprets de films de superherois i pel·lícules d'acció

La  revista Forbes ha fet pública la llista dels deu actors que més han cotitzat el 2014 en la indústria cinematogràfica de Hollywood, dominada pels intèrprets que es posen en la pell de superherois o protagonitzen pel·lícules d'acció.

1. Robert Downey Jr.: L'actor lidera el rànquing amb 69,3 milions d'euros pel seu paper protagonista a 'Iron Man 3' i 'Los vengadores: La era de Ultrón'.

2. Dwayne Johnson: Conegut com La Roca, l'exjugador de futbol americà i antic lluitador professional se situa en segon lloc amb 48 milions pel seu paper a 'Fast & Furious'.

3. Bradley Cooper: El protagonista de les tres pel·lícules de 'Ressaca a Las Vegas' ha cobrat, l'últim any, 43,4 milions d'euros.

4. Leonardo DiCaprio: L'actor preferit de Martin Scorsesse va guanyar 36 milions per 'El lobo de Wall Street' i 'El gran Gatsby'.

5. Chris Hemsworth: L'estrella de 'Thor' ha guanyat 34,1 milions per apostar per pel·lícules com 'Cyber', sobre la pirateria informàtica.

6. Liam Neeson: El versàtil protagonista de 'La llista de Schindler' ha guanyat 33,2 milions pel seu paper als films d'acció 'Non-Stop' i 'Venjança 3'.

7. Ben Affleck: El seu paper en el nou 'Batman' i a 'Perduda' han incrementat el compte corrent de l'actor amb 32,3 milions.

8. Christian Bale: L'oscaritzat actor britànic ha guanyat fins a 32,3 milions amb èxits com 'La gran estafa americana' o el pèplum bíblic 'Exodus'.

9. Will Smith: Malgrat el fracàs d''After Earth', la pel·lícula ha fet guanyar 32 milions d'euros a l'actor.

10. Mark Walhberg: l'actor protagonista de 'Ted' ha mostrat una faceta més seriosa a 'L'únic supervivent' i 'Transformers: L'era de l'extinció', que l'han portat a tancar el 'top ten' amb 29,5 milions d'euros.