Gastronomia
Cultura 25/03/2011

Hollywood prepara una pel·lícula sobre El Bulli

El productor executiu serà Jeff Kleeman, un dels productors de 'Titanic'

Redacció
1 min
El Bulli

BarcelonaHi haurà una pel·lícula sobre El Bulli. Segons va explicar el passat dimecres Ferran Adrià a Nova York, Hollywood prepara una pel·lícula sobre el restaurant que narrarà la història dels aprenents de xef que treballen a la cuina del millor restaurant del món.

Adrià va fer aquesta revelació en l'acte de presentació del llibre de la periodista de Time, Lisa Abend, A season in the kitchen at Ferran Adrià's El Bulli. The sorcerere's apprentices (Una temporada a El Bulli de Ferran Adrià. Els aprenents de bruixot). Abend, que va passar sis mesos immersa en els processos de treball del restaurant i convivint amb el personal, narra les experiències laborals i les intimitats dels cuiners que formen part d'aquest restaurant.

El famós xef va anunciar que “a la sala hi ha un productor de Hollywood, Jeff Kleeman, que es va enamorar d'El Bulli i fins i tot m'escrivia mails en català dient-me que calia fer una pel·lícula”. I va seguir dient que “ja hi ha un 90% de possibilitats que Hollywood faci una pel·lícula sobre aquest llibre de Lisa Abend, i els valors que reflecteix com són la passió, l'esforç. Estem molt contents. No serà una pel·lícula sobre El Bulli, sinó per a la gent que estima la cuina”.

Jeff Kleeman, productor executiu de films com Titanic i Frankenstein de Mary Shelley, ha apuntat que la pel·lícula no serà un documental: serà un llargmetratge de ficció que es rodarà durant la darrera temporada del restaurant, abans que tanqui, i també durant el 2014, quan el restaurant reobri convertit en fundació.

stats