Art
Cultura 26/11/2010

Hug Hefner es ven els conillets

Amb el títol de "L'any del conill", sortiran a la venda 125 obres de la col·lecció del magnat de la revista Playboy

Antoni Ribas Tur
1 min

BarcelonaAmb una estimació total situada entre 2 i 3 milions d'euros, per damunt de la xifra obtinguda amb la subhasta organitzada el 2003 per commemorar l'aniversari de la revista, el dia 8 de desembre Christie's de Nova York traurà a la venda 125 obres de la col·lecció del magnat de Playboy Hug Hefner, informa EFE. “Aquests subhasta és, per a mi, un passeig pel camí de la memòria, una oportunitat per honrar als nostres grans col·laboradors y per compartir alguns dels nostres millors moments amb els col·leccionistes”, ha afirmat Hefner.

Amb motiu de la subhasta, Cathy Elkies, una de les vicepresidentes de Christie's ha declarat que “des de que Marilyn Monroe va aparèixer a primera portada de Playboy, la revista ha seguit sent una fàbrica d'icones, una publicació de gran influència que ha demostrat integritat artística”. A més, però, de fotografies d'algunes de les dones més desitjades a les darreres dècades, com Pamela Anderson, Anna Nicole Smith, Cindy Crawford i Elle MacPherson, realitzades per fotògrafs de renom, la subhasta inclou Playmate, una pintura que Hefner va encarregar a Salvador Dalí i que ha estat estimada entre 74.000 i 112.000 euros.

Amb tot, el lot més destacat de la venda és Boca, una obra del nord-americà Tom Wesselman que podria aconseguir entre 2 i 3 milions. Segons els experts de Christie's “és una de les peces que als anys seixanta el van llençar com un dels pioners i líders del pop art al costat d'Andy Warhol i Roy Liechestein”. Igualment, també serà subhastat un conjunt d'aquarel·les del peruà Alberto Vargas, un dels mestres de les pin-up que va arribar a ser, a més, col·laborador habitual de la revista.

stats