Cultura 14/07/2012

Quant costarà anar al cinema, al teatre, a un concert o a un museu?

A partir de l'1 de setembre, els qui vulguin assistir a qualsevol activitat cultural s'hauran de gratar més la butxaca

Ara/efe
1 min
Butaques d'un cinema / GETTY

BarcelonaNomés els llibres amb suport de paper se salven de l'augment de l'IVA. La resta de productes culturals, des dels CD fins a les entrades de cinema, notaran l'increment de l'IVA.

Llibres, diaris i revistes

Els llibres i la premsa periòdica en paper mantindran un tipus d'IVA superreduït del 4%. En canvi, als CD o altres suports digitals que continguin música, pel·lícules o sèries de televisió se'ls aplicarà el 21% de l'IVA. Els llibres electrònics tampoc gaudiran d'un IVA superreduït, sinó que se'ls aplicarà el 21%.

Cinema

El preu mitjà d'una entrada de cinema avui és de 6,6 euros, però el cert és que les tarifes poden variar molt segons la ciutat. En augmentar l'IVA d'un 8% al un 21%, veure una pel·lícula costarà una mitjana de 7,3 euros.

Teatre

Les entrades de teatre també patiran l'estocada de l'augment de l'IVA. El preu mitjà d'un espectacle teatral és d'uns 25 euros. A partir d'ara el preu ascendirà a 30 euros. Assistir a un musical, que fins ara costava una mitjana de 70 euros, costarà 78 euros. El mateix passarà amb els concerts i els espectacles de circ.

Museus

Les entrades dels museus, galeries d'art, biblioteques o centres de documentació patiran un increment del 8% al 10%. Les entrades als museus nacionals, com és el cas del MNAC, el Prado o el Reina Sofía, estan exempts d'IVA.

stats