Música

Mor Ian McLagan, el gran pianista del rock'n'roll

Va formar part de The Faces i The Small Faces i va tocar amb The Rolling Stones, Bob Dylan, Bruce Springsteen i Chuck Berry

El músic britànic Ian McLagan ha mort avui als 69 anys a Austin com a conseqüència d'un vessament cerebral, segons ha informat el seu agent, Ken Kushnick. McLagan, nascut a Londres, es va donar a conèixer als 60 com a membre dels britànics The Small Faces, una de les formacions més mítiques del moviment 'mod'.

Ian McLagan també va formar part de la banda que va sorgir de les cendres de The Small Faces: The Faces, liderats per Rod Stewart, es van convertir en un dels grups de rock'n'roll més festius i emblemàtics del rock britànic dels 70. Durant aquesta dècad, McLagan es va establir a Texas i va iniciar la seva carrera en solitari, que va alternar amb col·laboracions amb altres bandes com els Rolling Stones a l'àlbum 'Some Girls' (1978) i músics com Bob Dylan, Chuck Berry o Bruce Springsteen.

Juntament amb músics com Billy Preston o Leon Russell, McLagan va integrar l'aristocràcia del piano en el rock'n'roll, convertint-se en un dels teclistes de referència del gènere. El britànic va ser trobat dimarts a la nit al seu domicili d'Austin després d'absentar-se d'un assaig i va ser traslladat a un hospital on va morir dimecres a la tarda. McLagan estava a punt de començar una gira amb Nick Lowe.

Més continguts de