MÚSICA
Cultura 03/01/2013

'Il Pirata', de Vincenzo Bellini, torna al Liceu en versió concert

La soprano Mariella Davila protagonitza una obra representada al Liceu únicament l'any 1971

Acn
1 min
La soprano Mariella Davilla

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu representarà els dies 4 i 7 de gener l'òpera 'Il Pirata', de Vincenzo Bellini, en versió concert. Serà la segona vegada a la història que el Liceu acull aquesta obra, que s'hi va estrenar l'any 1971, aleshores amb Montserrat Caballé com a veu principal. La soprano Mariella Davila li pren el relleu, en el paper d'Imogene, dona del duc de Caldora i amant del pirata Gualtiero.

Amb direcció musical d'Antonio Fogliani 'Il Pirata' es representarà amb sis veus i l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. De l'obra es diu que és un gran repte per a sopranos i tenors per l'enorme dificultat de les seves àries. Es va estrenar el 1827 al Teatro alla Scala de Milà, amb música de Vincenzo Bellini i llibret de Felice Romani basat en la tragedia 'Bertram, The Castle of St. Aldobrando' del reverend R. C. Maturin.

L'obra relata l'enfrontament entre Gualterio, anterior comte de Montalto i partidari del rei Manfredo, convertit ara en un corsari que s'enfronta a Ernesto, duc de Caldora i acòlit de la Casa d'Anjou. Enfrontament doble, que arranca amb una batalla naval entre els bucs que comanden respectivament, i que inclou la disputa sobre Imogene, dona del segon i amant del primer.

Els sis papers protagonistes de 'Il Pirata' els assumeixen Mariella Davila (Imogene), Vladimir Stoyanov (Ernesto), Gregory Kunde (Gualteiro), Vicenç Esteve Madrid (Itulbo), Fernando Radó (Goffredo) i Elena Copons (Adele).

stats