Publicitat
Publicitat

TEATRE

Família, hipocresia i submissió a les 'Imatges gelades' de la Beckett

Alícia Gorina dirigeix un text del dramaturg que ha revolucionat el teatre finès, Kristian Smeds, que s'estrena a l'estat espanyol

La hipocresia en el si de la família, la submissió entre generacions i la religió són alguns dels temes que aborda 'Imatges gelades', una obra de l'autor finlandès Kristian Smeds, que demà s'estrena a la Sala Beckett.

'Imatges gelades' narra en 10 escenes visuals, en 10 fotos, la història d'una família, d'una cadena de submissions que es mantenen generació rere generació, d'un accident i el camí cap a la superació, perquè malgrat tot, en el nucli més íntim d’aquesta vida s’hi troben l'admiració i l’esperança. El tema que nodreix l’obra és l’amor, que resulta ser tan absolut i decisiu que potser per a l’home és excessiu.

Una mare soltera amargada, una nena muda que observa el món des del fons del riu, un pare absent, una filla que lluita per alliberar-se del poder de la seva mare i un predicador són els personatges d'aquest muntatge, que dirigeix Alícia Gorina.

Gorina és una jove directora formada a Catalunya que va viatjar a Finlàndia l'any 2005 i va quedar seduïda per aquest país, "que posa en evidència les parts més fosques de l'ànima" i compta amb una sèrie d'autors teatrals que "no et deixen indiferent", segons ha dit. Un d'aquests autors teatrals és Kristian Smeds, que va ser guardonat amb el Premi de Teatre Europeu per a les Noves Realitats Teatrals que atorga la Unió Europea. "Kristian Smeds és un melancòlic contacontes", ha assenyalat Alícia Gorina, que creu que "'Imatges gelades' és una obra salvatge, enèrgica i polifònica que pot tenir moltes interpretacions".

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT