Immigrants en ruta intentant tenir cobertura, Foto de l'Any del World Press Photo

El nord-americà John Stanmeier guanya el prestigiós guardó de fotoperiodisme per una imatge presa a la República de Djibuti

El jurat del prestigiós 57è premi World Press Photo no ha seleccionat una imatge de guerra, sinó una bella imatge poètica però que amaga al darrere una història de pobresa. El nord-americà John Stanmeier, de VII Photo Agency, és l'autor de la Foto de l'Any 2013 per una imatge presa a la vora de la ciutat de Djibuti a la nit, on un grup d'immigrants aixequen els seus telèfons per captar un senyal de baix cost de la veïna Somàlia. Es tracta de persones que són a Djibuti en trànsit des de països com Somàlia, Etiòpia i Eritrea cap a Europa i el Pròxim Orient i per a les quals el contacte per mòbil amb els familiars és essencial. La imatge també ha guanyat el primer premi en la categoria de temes contemporanis, i va ser publicada per 'National Geographic'.

El jurat ha premiat 53 fotògrafs de 25 nacionalitats en 9 categories. El llistat de guardonats i les fotos es poden veure al web del World Press Photo.

Més continguts de