Cinema
Cultura 09/09/2011

In-Edit aposta per la qualitat

El Festival de documental musical no anuncia grans novetats en la presentació de la novena edició, en què es projectarà el documental biogràfic sobre George Harrison que ha realitzat per Martin Scorsese i s'homenatjarà el precursor del gènere Murray Lerner

Redacció
2 min
The Replacements

BarcelonaDel 27 d'octubre al 6 de novembre el documental musical tornarà a les pantalles dels cinemes Aribau Club i la sala 5 de l'Aribau multisalas. L'In-Edit Beefeater ha presentat avui un avançament de la programació de la seva nova edició, la novena. Després d'haver assolit un record d'assistència el 2010 (27.000 espectadors), Cristian Pascual, director del certamen, ha defensat en roda de premsa una edició continuista, sense grans novetats ni transformacions, posant l'accent en la qualitat de la programació d'un festival cada vegada més consolidat, sens dubte el de més èxit a Barcelona.

Luis Hidalgo, programador del festival, ha resumit la programació amb quatre conceptes claus: Història, periodisme, records i classicisme. De la secció oficial internacional ha destacat títols com Color me obsessed. A film about The replacements, de Gorman Bechard, un documental constrüit a partir de declaracions de fans de la mítica banda de Paul Westerberg, sense material d'arxiu ni aparicions dels membres del grup; Bury the hatchet, d'Aaron Walker, una aproximació a les tradicions musicals de Nova Orleans que ha definit com "la versió documental de la sèrie Treme"; i dins de l'apartat nacional de la secció oficial Papagordo. En casa de Raimundo Amador, de Laura Llamas i Víctor Morilla, que ha defensat amb entusiasme per la seva originalitat i precisió en el retrat del músic a partir del seu àmbit familiar.

In-Edit homenatjarà en aquesta edició un dels autors fundacionals del documental musical, Murray Lerner, que el 1967 dirigia Festival, el primer documental musical estrenat comercial (i nominat a l'Oscar). De Lerner es podran veure també obres com Message to love: The isle of Wight Festival, Amazing journey: The story of The who i Miles Electric: A different Kind of blue.

Pascual ha anunciat que In-Edit Beefeater continuarà la seva col·laboració amb la distribuïdora online Filmin per què alguns dels títols de la programació es puguin veure durant el festival a través d'aquest portal, i que repetirà l'experiència de la marató nocturna, en què es projectaran concerts al festival de L'illa de Wight d'artistes com Jimi Hendrix, Leonard Cohen i The who.

stats