Cinema

'Incerta glòria', la pel·lícula d'Agustí Villaronga, amb l'ARA

El film més premiat dels Gaudí es pot aconseguir per 9,95 euros amb el diari del 3 a l'11 de febrer

El DVD d''Incerta glòria', la pel·lícula més premiada dels Gaudí, es podrà aconseguir amb l'ARA des del 3 a l'11 de febrer per només 9,95 euros. El film d 'Agustí Villaronga és l'adaptació de la gran novel·la homònima de Joan Sales, un projecte llargament somiat pel director de 'Pa negre'. 'Incerta glòria' va ser una de les triomfadores dels últims Gaudí, on va guanyar vuit premis: millor actriu (Núria Prims), actor secundari (Oriol Pla), so, direcció de producció, vestuari, maquillatge i perruqueria, efectes especials i fotografia. 

'Incerta glòria' alça el vol per damunt de l'ombra de 'Pa negre'

A 'Incerta glòria' Villaronga escenifica la teranyina de baixes passions i misèria humana en què es veuen atrapats tres joves idealistes i una dona madura durant la Guerra Civil, conflictes sentimentals i morals que deshumanitzen els personatges i desemboquen en la pèrdua d’ideals d’una generació trencada per l’horror de la guerra, que ha perdut tota esperança en el futur.

Per al paper de la Carlana, Villaronga va pensar en Núria Prims, amb qui no havia treballat mai. La interpretació de l'actriu ha estat aclamada com una de les millors de la temporada. Prims, que estava mig retirada del cinema, protagonitza amb 'Incerta glòria' un retorn triomfal. També està immens Oriol Pla en el paper de Soleràs, que fa creïble un personatge contradictori, visceral i apassionat. Però potser la gran revelació d''Incerta glòria' és Bruna Cusí en el paper de la Trini: amb aquest treball i el que fa a 'Estiu 1993' firma el doblet interpretatiu de l'any.

Núria Prims: "L'Agustí no tan sols ha donat sentit a la meva carrera, sinó també a la meva vida"

Més continguts de

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar