Cultura 10/11/2011

Es retira una obra del festival Ingràvid pel rebuig del públic

Un retrat del "monstre d'Amstetten", realitzat per l'artista francès Alexis Galissaire ha sigut retirat d'un comerç de Figueres.

Ara
2 min
El polèmic retrat de Josef Fritzl retirat

FigueresPer segona vegada, Josef, una peça de l'artista francès Alexis Galissaire (Perpinyà, 1980) ha estat censurada. Es tracta d'un retrat fet a llapis de Josef Fritzl, conegut com "El monstre d'Amstetten", que va tenir segrestada la seva filla durant 24 anys. L'any 2010, Galissaire ja va haver de renunciar a exposar aquesta obra, que forma part d'un projecte que reflexiona sobre l'horror de l'ésser humà, a París. En el marc del Festival de Cultura Contemporània de l'Empordà Ingràvid, que se celebra del 9 al 19 de novembre a Figueres, i en la secció Showcase No encaix, es pretenia exhibir aquesta peça a la botiga Miravitlles, al centre de Figueres. Però el primer dia d'exposició, diversos clients van mostrar el seu rebuig per aquest retrat pel que el festival ha decidit retirar-la. A partir de demà, s'exposarà al Cafè Royal de la Rambla. L' organització del festival ha volgut assenyalar que "en cap cas volem fer apologia de l'horror humà sinó reflexionar-hi".

L'anècdota que ha tingut lloc amb aquesta obra encaixa amb la secció on s'exposa, que se centra en peces produïdes que per diversos motius no han encaixat en el seu projecte original o que no han estat mai exposades per alguna raresa. El festival vol donar èmfasi a la història anecdòtica que gira al voltant de cadascuna de les quinze obres exposades. Entre elles n'hi ha d'Evru que va ser "censurada" a Abu Dhabi; una altra de Jordi Mitjà, que il·lustra com un plantejament senzill pot tornar extremadament complex, o una de Daniel Jacoby, que explica com un comissari acaba comprant una obra que ell mateix havia menyspreat.

El festival va començar ahir amb el curs Art, Individu i ciutat, que es realitza en conveni amb la Universitat de Girona, i aquesta tarda es farà la inauguració oficial amb diverses activitats.

stats