Publicitat
Publicitat

Política Cultural

La Institució de les Lletres Catalanes dóna el vistiplau a la llei òmnibus

L'organisme, adscrit al departament de Cultura, conservarà la seva autonomia

El consell assessor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha superat les recances que li provocava l'avantprojecte de la llei òmnibus. Segons la nova llei, que assegura la continuïtat de la institució, la ILC conservarà la seva naturalesa d'organisme autònom adscrit al departament de Cultura. 

Segons la nova llei, s'han modificat les funcions de la institució "per adequar-les a l’evolució del teixit institucional català i a la transformació de la societat, de manera que se’n reforça el caràcter transversal i la capacitat d’interlocució amb els agents públics i privats implicats en el fet literari", segons ha valorat el consell assessor de la institució.

La institució, que seguirà vetllant per la presència pública de la literatura catalana i exercirà d'agent col·lectiu de les lletres catalanes davant la societat, passa a considerar "lletres catalanes" el conjunt de la producció literària en llengua catalana en qualsevol dels gèneres i difosa per qualsevol mitjà. El degà de la ILC, Francesc Parcerisas, ha agraït la bona disposició al diàleg de totes les parts implicades.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT