Investiguen una empresa per la falsificació de mil escultures del valencià Mariano Benlliure

El frau, que es faria des del 1986, podria arribar als tres milions d'euros. La policia intervé 44 obres

La Policia de la Generalitat investiga una empresa valenciana que des del 1986 podria haver venut fins a mil còpies falses d'obres de l'escultor Mariano Benlliure, cosa que segons la besnéta de l'artista i directora de la Fundació que porta el seu nom, Lucrecia Enseny, afecta "molt" la seva cotització actual.

El govern valencià ha presentat avui davant els mitjans les últimes 44 obres falses de Benlliure trobades per la policia autonòmica, que se sumen a les quatre intervingudes a Barcelona i Mataró que es venien per 20.000 euros a través d'una web com si fossin autèntiques obres de art de l'escultor valencià.

En declaracions als periodistes, Lucrecia Enseny Benlliure ha assegurat que moltes obres del seu besavi "surten a subhasta i no es cotitzen com deurien [fer-ho]" perquè "la gent té por que siguin còpies".

Segons el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències de la Generalitat, José María Ángel, amb la intervenció d'aquestes 44 obres falses estan "sobre el fil" de les més de mil còpies falses que podrien haver estat venudes, un frau que podria superar els tres milions d'euros.

De moment, com ha explicat el comissari en cap de la policia autonòmica, Álvaro Rodríguez, el valor de mercat de les 44 peces intervingudes entre escultures de bronze, relleus i dibuixos és d'uns 132.000 euros i ja hi ha quatre persones imputades, amb diligències obertes en els jutjats de València i Alacant.

El Grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat també ha confiscat els motlles utilitzats per generar noves còpies de les escultures, que es podrien haver fet "en alguna fosa de València" encara que es van trobar en dues empreses de Madrid.