Publicitat
Publicitat

Cinema

Iran confirma la pena de sis anys de presó al cineasta Jafar Panahi

El Tribunal d'Apel·lacions de l'Iran ha confirmat la pena de sis anys de presó i vint anys d'inhabilitació al cineasta iranià Jafar Panahi , segons ha informat la web opositora al règim Kaleme , per treballar en activitats relacionades amb el cinema i fer declaracions públiques. El mateix tribunal va reduir de sis a un any la pena a un altre cineasta , Mohammad Rasulof , segons la web .

Panahi i Rasulof van ser detinguts fa més d'un any i condemnats el desembre passat després de ser acusats de fer propaganda en contra del règim .
La detenció dels dos cineastes s'emmarca en la campanya contra l'oposició iniciada pel règim iranià el juny de 2009 arran de les massives protestes contra la reelecció del president del país , Mahmud Ahmadinejad , que l'oposició va titllar de fraudulenta .

Des d'aleshores , milers de periodistes , artistes , advocats , estudiants i defensors dels drets humans han estat arrestats i centenars d'ells condemnats a diferents penes de presó i flagel·lació , alguns fins i tot a la pena de mort .

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT