CINEMA
Cultura 24/09/2011

Isaki Lacuesta s'emporta la Concha d'Or

El jurat de la 59a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià ha atorgat el premi dels premis a 'Los pasos dobles'

Ara
2 min
Isaki Lacuesta guanya la Concha d'Or

BarcelonaEl gironí Isaki Lacuesta, director de pel·lícules com Cravan vs. Cravan, La leyenda del tiempo o Los condenados, s'ha destacat aquesta nit com a guanyador oficial de la 59a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià. El jurat presidit per Frances McDormand –secundada per Guillermo Arriaga i Álex de la Iglesia, entre d'altres– ha fet públic el palmarès del certamen aquest vespre, i ha atorgat la Concha d'Or al film de Lacuesta Los pasos dobles, recentment estrenat a les sales comercials de l'Estat. En aquesta pel·lícula, Lacuesta es dedica a buscar les pistes per trobar el mític búnquer recobert de pintures que l'aventurer francès François Augiéras va enterrar en algun punt de Mali. L'acompanya un cicerone de categoria, el mallorquí Miquel Barceló.

Sens dubte ha estat una gran edició per al cinema català. Però Lacuesta no és l'únic que aquesta nit destaparà una ampolla de cava. El jurat ha concedit el seu Premi Especial a la francesa Julie Delpy per Le skylab. La Concha de Plata al millor director ha estat per a Filippos Tsitos i la seva reflexió sobre els conflictes socials i econòmics de la Grècia actual a Mundo injusto. Per a Tsitos la cosa no acaba aquí, perquè el seu actor, Antonis Kafetzopoulos s'ha fet amb una Concha de Plata per la seva interpretació. El premi per a la millor actriu ha estat atorgat a María León per La voz dormida. El suec Ulf Brantas ha recollit el Premi del Jurat a la millor fotografia per Happy end, de Björn Runge, i Hirokazu Kore-eda el premi al millor guió per I wish.

Sangue do meu sangue, del portuguès João Canijo, s'ha embutxacat el premi Fipresci de la crítica internacional. L'Horizontes Latinos ha estat per a Las acacias, del debutant Pablo Giorgelli, i el Premi del Públic per a El artista, que ja va competir a la secció oficial del Festival de Canes, al mes de maig.

stats