Art

La Fundación Mapfre el va adquirir l'any 2001

'El Quadern de París' d'Ismael Smith arriba al Museu d'Art de Cerdanyola

El Museu d' Art de Cerdanyola presenta per primera vegada a Catalunya més d'un centenar de dibuixos que l'escultor, dibuixant, gravador i il·lustrador Ismael Smith va realitzar a París.

Aquest vespre s'inaugura al Museu d'Art de Cerdanyola l'exposició El quadern de París, que presenta per primera vegada a Catalunya una selecció de dibuixos que l'escultor, dibuixant, gravador i il·lustrador Ismael Smith (Barcelona, 1886-White Plains, 1972) va realitzar a París. Gràcies a una donació d'Enrique García-Herráiz, aquest museu és l'únic que disposa d'una sala permanent dedicada a l'escultor i dibuixant noucentista amb un important fons d'obres i de documentació.

Els dibuixos, que la Fundació Mapfre va adquirir l'any 2001, arriba a Cerdanyola després de les exposicions que es van poder veure a les sales de la Fundació Mapfre a Madrid i al Museu Gargallo de Saragossa.

Ismael Smith i Marí està considerat com a un dels artistes catalans més peculiars de finals del modernisme i l'inici del noucentisme. Al llarg de la seva producció, Smith va destacar en els camps de l'escultura, el dibuix, el gravat i la il·lustració, i va ser el primer artista plàstic inclòs per Eugeni d'Ors a la seva peculiar galeria de noucentistes, tot i que el seu estil és clarament, segons els especialistes, deutor del darrer modernisme. Smith va rebre una gran influència del modernisme anglès i centreeuropeu, del decadentisme anglès i l'esteticisme de la Secessió vienesa.

Amb motiu de l'exposició, el Museu d'Art de Cerdanyola ha preparat tot un seguit d'activitats: s 'estrenarà l'audiovisual Ismael Smith. Un dandi oblidat de Ferran Alberich , encarregat pel museu cerdanyolenc, i al llarg de diferents dies es portaran a terme les II Jornades Smith amb la col·laboració de l'Associació d'Amics de la UAB i diversos especialistes que reivindicaran diverses facetes de l'artista. D'altra banda, el Museu d'Arts de Cerdanyola i la Diputació de Barcelona han organitzat una exposició itinerant amb part dels fons d'obra d'Smith del museu que es podrà veure arreu de Catalunya.

Etiquetes

Més continguts de