CINEMA

Isona Passola: "Vull creure que hem acabat amb el malefici que el català fa nosa "

Entrevista del director de l'ARA, Carles Capdevila, a la productora de 'Pa negre', el gran èxit del cinema català que podria arribar als Oscar. "Ens faltava aprovar l'assignatura del públic i provar que el cine català dóna diners"

Filla de l'activista cultural Ermengol Passola, la productora de Pa negre, enmig de l'èxit reivindica la filosofia del seu pare. "Deia que és agradable, enriquidor i gratificant treballar no només per a tu i la teva vanitat, sinó amb una idea col·lectiva". Així s'explica Isona Passola en la conversa amb Carles Capdevila, director de l'ARA, que aquest diumenge publiquem.

Passola prepara l'últim assalt a les nominacions dels Oscar, després d'haver passat el sedàs de Madrid. La pel·lícula d'Agustí Villaronga també va triomfar als Goya, i la productora vol creure que "s'ha acabat amb el malefici que el català fa nosa". Però té clar que "hi ha uns 5 o 6 competidors forts" per aconseguir que Pa negre sigui finalista com a film de parla no anglesa.

De moment, diu que s'ha fet un pas important amb l'èxit, de crítica i de públic. "Ens faltava aprovar l'assignatura del públic i provar que el cine dóna diners".

Dues pàgines d'entrevista en què també aborda la situació de la llengua, la relació amb Espanya i el seu independentisme "emancipat". Ho podeu llegir a l' ARA PREMIUM.