CINEMA
Cultura 02/10/2011

Isona Passola: "Vull creure que hem acabat amb el malefici que el català fa nosa "

Entrevista del director de l'ARA, Carles Capdevila, a la productora de 'Pa negre', el gran èxit del cinema català que podria arribar als Oscar. "Ens faltava aprovar l'assignatura del públic i provar que el cine català dóna diners"

Ara
1 min
Isona Passola: "Vull creure que hem acabat amb el malefici que el català fa nosa "

BarcelonaFilla de l'activista cultural Ermengol Passola, la productora de Pa negre, enmig de l'èxit reivindica la filosofia del seu pare. "Deia que és agradable, enriquidor i gratificant treballar no només per a tu i la teva vanitat, sinó amb una idea col·lectiva". Així s'explica Isona Passola en la conversa amb Carles Capdevila, director de l'ARA, que aquest diumenge publiquem.

Passola prepara l'últim assalt a les nominacions dels Oscar, després d'haver passat el sedàs de Madrid. La pel·lícula d'Agustí Villaronga també va triomfar als Goya, i la productora vol creure que "s'ha acabat amb el malefici que el català fa nosa". Però té clar que "hi ha uns 5 o 6 competidors forts" per aconseguir que Pa negre sigui finalista com a film de parla no anglesa.

De moment, diu que s'ha fet un pas important amb l'èxit, de crítica i de públic. "Ens faltava aprovar l'assignatura del públic i provar que el cine dóna diners".

Dues pàgines d'entrevista en què també aborda la situació de la llengua, la relació amb Espanya i el seu independentisme "emancipat". Ho podeu llegir a l'ARA PREMIUM.

stats