Cinema
Cultura 16/04/2013

Isona Passola, nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema en unes eleccions polèmiques

Amb 93 vots a favor i 31 en contra, la candidatura de la productora de 'Pa negre' s'ha imposat a la que encapçalava el productor Jordi Rediu, que ha denunciat les "irregularitats" del procediment electoral i es reserva l'opció d'impugnar el resultat

Ara
1 min
Isona Passola, nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema / PERE VIRGILI

BarcelonaS'ha acabat l'era de Joel Joan a l'Acadèmia del Cinema Català. Isona Passola serà, almenys durant els propers quatre anys, la nova presidenta de la institució. La candidatura que encapçalava la productora de 'Pa negre', que es presentava sota el lema de 'La promoció del talent', s'ha imposat per 93 vots contra els 31 vots de la candidatura del productor Jordi Rediu.

L'elecció, però, ha estat marcada per la polèmica: el candidat perdedor, Rediu, que ha denunciat durant la campanya la manca de transparència de la junta sortint, ha criticat les"irregularitats" del procés electoral, afirmant que el vot per correu (més de noranta comptabilitzats) que s'ha contemplat no estava previst en els estatuts de l'Acadèmia. El productor s'ha reservat el dret a impugnar el resultat, decisió que prendrà amb la seva junta. "Tinc tot el dret a fer-ho", afirmava abans de conèixer els resultats. "Ara, si guanyo, no ho impugnaré, esclar".

Malgrat la polèmica, els pronòstics s'han acomplert. Passola presidirà l'Acadèmia durant els propers quatre anys i comptarà amb una junta continuadora de l'anterior, que inclou en les seves files l'actor Sergi López (Vicepresident), la productora Elisa Plaza (Secretària) i la tècnica de postproducció Maria Rosa Fusté de tresorera. Els vocals seran Josep Maria Civit, Clara Segura, Aina Clotet, Pep Armengol, Edmon Roch i Cesc Gay.

stats