CINEMA
Cultura 27/07/2012

Les pel·lícules de J.A. Bayona i Eduard Cortés aniran al festival de Sant Sebastià fora de concurs

Marçal Forés hi presentarà 'Animals', l'última 'opera prima' de la factoria ESCAC interpretada per Martin Freeman ('El hobbit') i rodada en anglès a Catalunya

Acn
1 min
Naomi Watts sobreviu al desastre de tsunami del 2004 a Lo imposible, de J.A. Bayona.

BarcelonaLes noves pel·lícules de J.A. Bayona, 'Lo imposible', i d'Eduard Cortés, 'Atraco!', s'estrenaran a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià encara que fora de concurs. En la secció de nous directors destaca la presència de Marçal Forés amb 'Animals', l'última 'opera prima' de la factoria ESCAC interpretada per Martin Freeman ('El hobbit') i rodada en anglès a Catalunya.

'Lo imposible' és el nou treball de Bayona ('El orfanato'), on dirigeix a Ewan McGregor i Naomi Watts. Narra la història d'un matrimoni i els seus tres fills que tenen unes plàcides vacances a Tailàndia fins que el paradís es converteix en l'infern a causa d'un tsunami ambientat en el que va devastar aquella zona en el del 2004.

Eduard Cortés torna a mirar la història del crim, com va fer a 'The Pelayos', per narrar un dels robatoris més demencials del crim a 'Atraco!'. El 1955, les joies d'Evita són empenyorades en una joieria espanyola pels ajudants del general Perón per pagar les despeses del seu exili. Però les coses canvien i les joies hauran de ser recuperades pe fidels peronistes convertits en atracadors.

'El artista y la modelo' de Fernando Trueba, 'Blancanieves' de Pablo Berger, 'El muerto i ser feliz', de Javier Rebollo, i 'Venuto al mondo (Volver a nacer)' de Sergio Castellitto, són els quatre films espanyols que sí que batallaran a la secció oficial. I entre els debutants a Nous Directors, també hi ha David Valero amb 'Los cortometristas' i Miguel Ángel Jiménez amb 'Chaika'.

stats