Música
Cultura 22/03/2013

La JONC posarà música a la pel·lícula 'Els nibelungs' de Fritz Lang al Liceu

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya participarà en la cloenda del Congrés Mundial de Filmoteques que se celebrarà a Barcelona

Ara
1 min
La Jove Orquestra Nacional de Catalunya

BarcelonaEl Liceu i la La Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), que celebra el seu 20è aniversari, s'han sumat als actes de celebració del 69è Congrés Mundial de Filmoteques que enguany acull la Filmoteca de Catalunya. L'orquestra acompanyarà la projecció de l'obra mestra del cinema mut 'Els nibelungs' (1924) de Fritz Lang, interpretarant la música de Gottfried Huppertz en l'acte de cloenda el dissabte 27 d'abril al Liceu.

'El cant dels nibelungs' és una epopeia alemanya escrita el 1200 convertida en dues parts a 'Els Nibelungs' l'any 1924 per Fritz Lung, una superproducció dels estudis UFA-Palast de Berlín. Huppertz, col·laborador habitual de Lang, va escriure la partitura amb l'ajuda de la seva dona Thea von Harbou, a partir de les fonts utilitzades per Wagner en la seva 'Tetralogia', i també de l'obra homònima de Friedrich Hebbel de 1862.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya farà un 'encontre', el 58è en aquests 20 anys de recorregut, a l'Escola Superior de Música de Catalunya

(ESMUC) per Setmana Santa. 80 músics assajaran la música de Huppertz i tindran el seguiment i suport d'una quinzena de professors locals, la majoria d'ells, exmembres de la JONC.

stats