CIRC
Cultura 19/01/2012

Jordi Gaspar, nomenat director artístic del festival Trapezi

Era un dels quatre candidats que s'havien presentat al concurs per succeir Bet Miralta i Jordi Aspa, que van deixar la fira després de quinze anys

Ara
1 min

BARCELONAEl Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha ratificat avui la proposta del seu nou director general, Ferran Madico, i ha nomenat Jordi Gaspar director artístic del festival Trapezi. Feia mesos que el Trapezi havia de tenir nou cap, després que al maig els seus fundadors, Bet Miralta i Jordi Aspa, deixessin la fira Trapezi després de quinze anys. A l'octubre quatre candidats van presentar la seva proposta i el Consorci ha trigat tres mesos a dictar sentència, esperant el nom del director del Centre d'Arts Escèniques de Reus. L'escollit, Gaspar, té contracte per a tres edicions, fins al 2014.

Gaspar (Caldes de Montbui, 1977) ha estat codirector artístic del festival Trapezi de Vilanova i la Geltrú en l'edició de 2011 junt amb Johnny Torres. És fundador de les companyies Circo de la Sombra, Circudàlics i Vatua l'Olla. Ha participat en la creació d'espectacles com Circ Teatre Modern, Llits al Teatre Nacional de Catalunya o Kerala del Gran Casino de Aranjuez, Història d'un soldat, Trompes i Tabals, L'home del sac i Circulum, i ha participat com a malabarista al Circ Cric.

Segons el Consorci, té experiència en la gestió i contactes al món del circ, a nivell nacional i internacional. Ha treballat a Bèlgica, a diversos centres francesos, a La Vela de Vilanova i la Geltrú, i a les escoles de circ de Ginebra, Torí i Madrid. Es va formar en les especialitats de malabars a Tolosa, en acrobàcia i teatre a Ginebra i en trapezi a la barcelonina Rogelio Rivel.

stats