Música
Cultura 11/02/2012

Els Amics de les Arts: "Ja no és tot tan festiu ni tan del planeta piruleta"

Els Amics de les Arts tornen amb 'Espècies per catalogar', un disc amb un doble repte: assimilar que han crescut i mantenir la complicitat amb el públic

Xavier Cervantes
1 min
AMICS CATALOGATS  D'esquerra a dreta, Eduard Costa, Joan Enric Barceló, Dani Alegret i Ferran Piqué, ahir a Barcelona.

BarcelonaMoltes coses han canviat des que Els Amics de les Arts van publicar 'Bed & Breakfast' (2009), del qual s'han arribat a vendre més de 30.000 còpies. Per començar, Eduard Costa, Joan Enric Barceló, Dani Alegret i Ferran Piqué s'han fet més grans, i dos d'ells, Costa i Barceló, ja són pares. La paternitat ajuda a relativitzar la idealització de la postadolescència, i això és evident a 'Espècies per catalogar', el nou disc que sortirà a la venda el dimarts 14 de febrer. És a dir, el protagonista de Jean-Luc ja no és aquell tarambana enamorat de totes les dones; o, si més no, ja no ho és tant.

"Les noves cançons van un punt més enllà. Ja no és tot tan festiu ni tan del planeta piruleta", explica Joan Enric Barceló. Per il·lustrar-ho, parla de 'Louisiana o els camps de cotó' i d''Els ocells', que són cançons "de relacions que s'han passat una mica de frenada". Però on es fa més evident el canvi de registre és en els dos temes complementaris que investiguen les circumstàncies de la paternitat: 'Miracles' i 'L'arquitecte'.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats