Música
Cultura 02/10/2012

Ja T'Ho Diré tornen als escenaris

El grup menorquí es reactiva per actuar a Salt i a Ciutadella deu anys després del seu últim concert

Ara
2 min
Ja t'ho Diré

BarcelonaEl 27 de desembre del 2003 el grup menorquí Ja T'Ho Diré es va acomiadar amb un concert a Ciutadella. Va ser l'epíleg d'una aventura musical que havia començat el 1986, quan Cris Juanico, Sebastià Surina, Carles Pons, Vicenç Fontestad i Jesús Moll van decidir tirar endavant un projecte de pop amb aires mediterranis. Aquest dimarts Ja T'Ho Diré han anunciat el seu retorn, que es concretarà amb dos concerts l'any 2013: el 31 de maig a la sala La Mirona, a Salt, i el 19 de juliol al Castell de Sant Nicolau, a Ciutadella. Coincidint amb el retorn, el grup ha estrenat pàgina web.

Cris Juanico explica que "no és una tornada, sinó un retrobament". "Ja T'Ho Diré va ser un matrimoni que va durar disset anys. Ara no ens hi tornaríem a casar, però potser sí que el tindríem com una amant. És allò de no voler-hi conviure cada dia, però si t'ho demana, hi vas amb els ulls tancats", diu Juanico.

"Aquest retrobament puntual és un deute amb els nostres seguidors, que ho demanen de fa temps. Però també per a nosaltres. Sense caure en la nostàlgia. Volem xalar altra vegada amb el grup, les cançons i el públic", assegura Jesús Moll.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Ja T'Ho Diré van debutar el 1990 amb un mini-LP compartit amb Ferris. Després d'una maqueta de sis cançons, es van instal·lar a l'Empordà i van editar l'àlbum 'És blau, es fester' (1991), amb el qual van començar a fer-se un lloc en l'efervescent escena del pop-rock català. Més endavant van publicar 'Dos o tres' (1993), 'Moviments salvatges' (1995), 'Un ram de locura' (1997) i 'Es directe' (1999). L'any 2001 van enllestir un disc en castellà, 'Soñando silencio' (2001), després del qual van decidir prendre's un descans indefinit. L'últim testimoni discogràfic del grup va ser el recopilatori 'Història d'un viatge 1986-2003' (2003).

stats