Publicitat
Publicitat

ART

La influència de Jackson Pollock arribarà a la Fundació Miró

'Explosió! El llegat de Jackson Pollock' serà l'exposició que obrirà la temporada 2012-2013, i al març el cinema envairà la fundació

A partir del 24 d'octubre, la Fundació Miró de Barcelona obrirà la temporada 2012-2013 amb una exposició sobre la influència en l'art de Jackson Pollock. 'Explosió! El llegat de Jackson Pollock', estudiarà les influències i connexions que es van generar a partir de l'anomenada "action painting" (pintura d'acció), i serà comissariada per Magnus Af Petersens, conservador d'art contemporani del museu d'art modern d'Estocolm. La mostra s'acabarà el 24 de febrer del 2013 i oferirà una visió cronològica i geogràfica sobre l'abast del "action painting", i inclourà obres realitzades en diverses tècniques d'artistes, des de finals dels anys quaranta fins a l'actualitat, començant amb el mateix Jackson Pollock, i amb una llarga llista que inclou: Yves Klein, Andy Warhol, Lynda Benglis, Bruce Nauman, John Baldessari, Paul McCarthy o Francis Alÿs.

Les obres en préstec de l'exposició 'Joan Miró. The Ladder of Escape', que s'ha pogut veure a la National Gallery de Washington tornaran a la Fundació. I entre març i juny, la Fundació serà la seu d''Insomnia', comissariada per Neus Miró, en la qual el cinema entès com a disciplina artística serà el protagonista, amb obres des dels anys seixanta fins avui. Les projeccions dels films envairan l'espai de l'espectador.

A l'octubre, l'Espai 13 de la Fundació iniciarà el cicle 'Perplexitat', que pren com a punt de partida l'actitud de l'espectador davant una obra d'art. Així mateix en aquest espai, a l'estiu del 2013, el comissari Manuel Segade vol "exposar" els 35 anys dels Espais 10 i 13.

Fins el proper 24 de setembre es pot veure 'Projecció', una nova lectura de l'obra de Mona Hatoum, guanyadora del Premi Joan Miró 2011

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT