ART
Cultura 25/07/2012

La influència de Jackson Pollock arribarà a la Fundació Miró

'Explosió! El llegat de Jackson Pollock' serà l'exposició que obrirà la temporada 2012-2013, i al març el cinema envairà la fundació

Ara / Efe
1 min
'Mural sobre terra vermella índia', de Jackson Pollock

BarcelonaA partir del 24 d'octubre, la Fundació Miró de Barcelona obrirà la temporada 2012-2013 amb una exposició sobre la influència en l'art de Jackson Pollock. 'Explosió! El llegat de Jackson Pollock', estudiarà les influències i connexions que es van generar a partir de l'anomenada "action painting" (pintura d'acció), i serà comissariada per Magnus Af Petersens, conservador d'art contemporani del museu d'art modern d'Estocolm. La mostra s'acabarà el 24 de febrer del 2013 i oferirà una visió cronològica i geogràfica sobre l'abast del "action painting", i inclourà obres realitzades en diverses tècniques d'artistes, des de finals dels anys quaranta fins a l'actualitat, començant amb el mateix Jackson Pollock, i amb una llarga llista que inclou: Yves Klein, Andy Warhol, Lynda Benglis, Bruce Nauman, John Baldessari, Paul McCarthy o Francis Alÿs.

Les obres en préstec de l'exposició 'Joan Miró. The Ladder of Escape', que s'ha pogut veure a la National Gallery de Washington tornaran a la Fundació. I entre març i juny, la Fundació serà la seu d''Insomnia', comissariada per Neus Miró, en la qual el cinema entès com a disciplina artística serà el protagonista, amb obres des dels anys seixanta fins avui. Les projeccions dels films envairan l'espai de l'espectador.

A l'octubre, l'Espai 13 de la Fundació iniciarà el cicle 'Perplexitat', que pren com a punt de partida l'actitud de l'espectador davant una obra d'art. Així mateix en aquest espai, a l'estiu del 2013, el comissari Manuel Segade vol "exposar" els 35 anys dels Espais 10 i 13.

Fins el proper 24 de setembre es pot veure 'Projecció', una nova lectura de l'obra de Mona Hatoum, guanyadora del Premi Joan Miró 2011

stats