Societat
Cultura 13/09/2011

El costat més cínic de Jacqueline Kennedy

Es publica un llibre amb les llargues converses que l'elegant i educada muller de John F. Kennedy va tenir amb Arthur Schlesinger, un estret col·laborador del president nord-americà.

Efe
1 min
Jacqueline kennedy

BarcelonaEl llibre Jacqueline Kennedy: Historic Conversations on Life with John F. Kennedy, que surt avui a la venta, i que reuneix les converses inèdites que la muller de Kennedy va tenir amb Arthur Schlesinger el 1964, pocs mesos després de l'assassinat del president nord-americà, dóna una imatge força diferent de la princesa que als nord-americans els hauria agradat tenir.

Pels seus comentaris, ni era tan dolça ni tan amable, sinó que tenia un punt de mala bava. Al llarg de les seves llargues converses amb Shclesinger, la muller del president nord-americà parla de Charles de Gaulle, Martin Luther King o Indira Gandhi. Les sis hores i mitja de converses també permeten conèixer la faceta més íntima del matrimoni. En els moments més tensos de la Guerra Freda, quan els Estats Units i la Unió Soviètica es trobaven en plena crisi dels míssils soviètics a Cuba, Jacqueline va dir al seu espòs: "Si us plau no m'enviïs enlloc. Si passa alguna cosa, volem estar aquí, al teu costat".

Segons el testimoni de la jove vídua, Kennedy havia començat a preparar la seva campanya per a la reelecció al 1964, i volia fer una visita a la Unió Soviètica. El president nord-americà no volia que Lyndon B. Johnson continués sent el vicepresident. Segons Jacqueline, a Kennedy "no li feia gens de pes la idea que Johnson arribés a ser president, li preocupava el que podria fer al país".

stats