Música
Cultura 11/06/2013

El Jamboree acull el primer Festival del Bolero de Barcelona

Migdalia Hecharría, José Luis Cortés 'El tosco' i la Jamboree Big Latin Band & Telva Rojas són els grans atractius del I Festival del Bolero Ron Varadero

Ara
2 min
Migdalia Hechevarría

BarcelonaUn dels gèneres més emblemàtics de la música cubana prendrà possessió del Jamboree a partir d'aquest dijous 13 de juny. La mítica sala de la barcelonina Plaça Reial acull la primera edició del Festival del Bolero Ron Varadero, el primer intent de construir una cita estable de la ciutat amb el gènere. Dijous obrirà foc una de les grans llegendes del bolero, Migdalia Hechevarría, emblema del bolero més passional i referent del local de conegut de l'Havana, El Gato Tuerto. La cantant recuperarà autors antològics del gènere com Armando Manzanero, César Portillo de la Luz o Myrta Silva en un concert en què poden sonar boleros com 'Que te pedí', 'Contigo en la distancia', 'Piensa en mi', 'Que sabes tú' o 'Miénteme'. En la seva primera visita a Barcelona, Hechevarria oferirà dos concerts, l'inaugural de dijous i un altre el divendres 14 de juny.

Amb Hechevarría actuarà també com a director musical i flautista, José Luis Cortés 'El tosco', líder de la formació NG La Banda i exmembre dels llegendaris Irakere de Chucho Valdés. Cortés, nom fonamental en de la música afrocubana dels últims 25 anys, és el convidat especial del festival, que protagonitzarà l'epíleg del festival el dimarts 18 de juny en la sessió especial 'La gran descarga', amb la participació d'un grapat de músics, cantants i amics de Cortés, que pujaran a l'escenari del Jamboree per retre-li homenatge.

'El tosco' també serà present a un altre dels moments àlgids del festival: el concert oficial de cloenda de la Jamboree Big Latin Band amb Telva Rojas, una formació que l'expert musicòl·leg Luc Delanoy considera "la millor orquestra de latin jazz del continent europeu". Diumenge a la nit, la banda oferirà una gran descàrrega sota la direcció musical de Ramon Escalé, una festa sonora perfecta per celebrar la primera edició del festival. Abans, dissabte a la nit, el festival acollirà una formació autòctona Jazz Machín, que aborden el repertori d'Antonio Machín dels dels codis del jazz, tot picant l'ullet a l'electrònica.

stats