El Jamboree programa un cicle de jazz a Olot

Joan Chamorro i Andrea Motis protagonitzaran el primer concert, el 17 de gener a la sala El Torín

La sala Jamboree de Barcelona s'ha aliat amb Olot per fer arribar part de la seva programació fora de la capital catalana i programar un nou cicle de jazz estable a la Garrotxa. El Jazz Olot es farà a la sala El Torín i de moment hi ha programats tres concerts fins al mes de maig. Els encarregats d'estrenar-lo són el quintet liderat per Andrea Motis i Joan Chamorro el 17 de gener. "Volem crear nous públics amb un cicle de jazz estable", ha explicat el regidor de cultura d'Olot, Josep Berga, que ha afegit que han anat a buscar "els millors" per poder portar artistes de primer nivell, d'aquí i de l'escena internacional.

Acostar el jazz a nous públics amb propostes de nivell i en un ambient idoni. Aquest és l'objectiu del nou cicle que Olot estrenarà el 17 de gener. És una iniciativa pionera ja que és la primera vegada que la històrica sala Jamboree de Barcelona compartirà alguns dels artistes escollits en la seva programació per portar-los a la sala El Torín d'Olot. "Les nostres propostes diàries a vegades queden limitades pel mateix club i poder-los compartir a altres llocs del país és una satisfacció plena", ha assenyalat el director artístic del Jamboree, Pere Pons.

Els músics escollits per donar el tret de sortida són el Motis-Chamorro Quintet, "la joia de la corona", segons paraules de Pons, que ha subratllat la capacitat d'aquesta formació per obrir la música jazz a un públic molt ampli. Durant el concert, s'intercalaran antics temes amb alguns de nous i amb un convidat especial, Jean Pierre Derouard, bateria i també trompetista, que farà el seu particular homenatge a Louis Armstrong. Així ho ha avançat el mateix Joan Chamorro i Andrea Motis en un tastet que han ofert aquest dimarts en el marc de la presentació del cicle.

La nord-americana Carla Cook i el seu quartet (15 de març) i Myriam Swanson (17 de maig) completen els primers mesos de programació del nou cicle que continuarà el mes de tardor amb noves propostes. La idea del cicle és convertir la sala El Torín en un ambient adient per escoltar jazz en directe i per això els assistents podran prendre alguna copa i gaudir de la música al mateix temps. La sala té un aforament de més de 700 localitats, però la xifra de seients serà menor per tal de crear una atmosfera idònia. Les entrades costaran 12 euros;10 euros si es compren de forma anticipada.

Més continguts de