Cinema

Un estudi afirma que James Bond és un alcohòlic amb risc de cirrosi i impotència

Els científics han comptabilitzat en les novel·les escrites per Ian Fleming que 007 consumia quatre vegades més alcohol del màxim recomanat al Regne Unit

James Bond, l'espia britànic més famós de tots els temps, corre el risc de patir "cirrosi, impotència i altres problemes de salut" a causa del seu alcoholisme, segons un estudi publicat aquest divendres per la revista científica 'British Medical Journal'. La investigació, basada en l'anàlisi de les 14 novel·les d'Ian Fleming, recull que l'Agent 007 consumia cinc dels seus Martini "agitat però no remenat" al dia, i que el seu hàbit implicava fins i tot "risc de mort".

Les conclusions publicades revelen que Bond ingeria setmanalment 92 unitats d'alcohol (736 grams), una taxa que multiplica per quatre el màxim recomanat al Regne Unit. "El nivell de funcionament físic, mental i sexual de Bond en les novel·les és incompatible amb el nivell d'alcohol que consumia", conclou l'estudi realitzat per doctors de Nottingham i Derby.

Els experts van anotar la quantitat d'alcohol que bevia l'espia en els llibres de Fleming. Al llarg de totes les novel·les que va protagonitzar, el carismàtic agent secret va consumir 1.150 unitats d'alcohol (9.200 grams) durant 88 dies. Només va passar tretze dies sense tastar l'alcohol quan era a l'hospital o quan el feien presoner. Després d'això, van concloure que Bond "no és l'home a qui s'hauria de confiar la desactivació d'una bomba nuclear".