Cinema
Cultura 26/03/2012

James Cameron toca fons

El director de 'Titànic' va batre ahir un rècord mundial submergint-se a gairebé onze quilòmetres en el punt més profund de la superfície de la terra, la fossa de les Mariannes. El cineasta és la tercera persona que realitza la proesa, i la primera que ho fa en solitari

Ara
1 min
James Cameron

BarcelonaDesprés d'una carrera cinematogràfica plena de rècords i èxits, ahir, el director James Cameron va tocar fons. Després d'un descens de 2 hores i 36 minuts en un submarí especial d'una expedició de 'National Geografic', el director de 'Titanic' i 'Avatar' va arribar a una profunditat de 10.898 metres, assolint un nou rècord mundial de profunditat de navegació. Cameron és la tercera persona que realitza la gesta, però la primera que ho fa en solitari.

Un cop aconseguida la gesta, Cameron va enviar un missatge per tranquil·litzar la resta de l'equip ("tots els sistemes ok") i va recollir mostres i espècimens durant tres hores, un temps que també va aprofitar per fotografiar el paisatge i filmar-ho en 3D. La nau que va transportar el director de cinema va ser batejada com 'Deepsea Challenger'. Té espai per a un ocupant i està equipada amb càmeres i braços mecànics.

Cameron és un enamorat de l'espeleologia marina des de la infància. Aquest interès s'ha traslladat a pel·lícules com 'Abyss' (1989) i els documentals 'Misteris del Titanic' (2003) i 'Aliens of the deep' (2005).

stats