Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Festivals

James Murphy, Four Tet i Dizzee Rascal, al Sónar

James Murphy, Four Tet, Dizzee Rascal, Ghostpoet, ooooo, Yelawolf, Tiga, Martyn i Ràdio Slave s'incorporen a la programació del Sónar 2011 al costat d'una important presència d'artistes estatals. En tota, 22 noves incorporacions al 18è Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia, que se celebrarà a Barcelona els dies 16, 17 i 18 de juny, i que compta ja amb un total de 125 actuacions

Sónar Barcelona incorpora 22 nous artistes a la seva programació, entre els quals destaca el nord-americà James Murphy, que oferirà una sessió de DJ després de la recent dissolució de la seva banda LCD Soundsystem, i el prestigiós productor anglès Four Tet . Amb aquestes 22 noves incorporacions a Sónar, el 18è Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia-que se celebrarà a Barcelona els dies 16, 17 i 18 de juny-compta ja amb un total de 125 actuacions.

Altres incorporacions a la programació són Dizzee Rascal (estrella de la música urbana al Regne Unit), Ghostpoet (nou crooner urbà), Yelawolf (MC nord-americà apadrinat per Eminem), Tiga (encarregat de tancar SonarLab la nit del divendres), ooooo ( tercer vèrtex del showcase del segell de Brooklyn Tri Angle) i el showcase del segell italià Stroboscopic Artefacts, entre d'altres.

James Murphy, una de les personalitats més importants de la música en el que portem de segle, arriba a Sónar després de la seva recent i apoteòsic concert de comiat de la seva banda, LCD Soundsystem, per oferir dues sessions plenes d'exquisit disc-funk-house: una a Sónar Barcelona i una altra a Sónar Galícia.

Four Tet és ara mateix un dels noms fonamentals de la música contemporània. Productor d'altíssim nivell, mestre de l'electrònica detallista i dj de gust impecable, l'anglès presentarà en directe les creacions del seu elogiat últim disc, "There Is Love In You", i els seus recents col.laboracions amb Burial, Thom Yorke i Caribou.

Dizzee Rascal, probablement el millor MC sorgit del Regne Unit en l'última dècada i un dels baluards del so urbà britànic, torna a Sónar per aclamació popular després de la seva excel lent show de l'any passat.

Al costat de Rascal, el festival presenta al també britànic Ghostpoet, el debut "Peanut Butter Blues And Melancholy Jam"-tot un tractat de hip hop modern, proper al blues i al trip-hop fosc-és una de les sensacions de la temporada.
Com també ho és la música de l'enigmàtic ooooo, un dels puntals de Tri Angle que s'incorpora al showcase del segell de Brooklyn amb un set d'escolta horitzontal a mig camí entre un directe i una sessió de dj.

Sónar presenta així mateix el showcase del segell italià Stroboscopic Artefacts (IDM fosca i penetrant, amb els novíssims Lucy i Dadub), el prestigiós dj canadenc Tiga, encarregat de tancar el divendres l'escenari SonarLab, i un dels més interessants MCs del moment, el americà Yelawolf, protegit d'Eminem, amb una personalitat aclaparadora i capaç de rapejar a una velocitat realment endimoniada. Completa l'apartat d'incorporacions internacionals la peculiar Sewing Machine Orchestra del canadenc Marc Messier, el nom ho diu tot: una orquestra formada per màquines de cosir amplificades i processades per ordinador.

Sónar continua investigant entre els artistes més interessants operant ara mateix a Espanya i aquest any ha seleccionat 10 noms més que s'incorporen a la programació del festival a Barcelona.

En el seu rastreig global per detectar els talents més estimulants de l'actualitat, Sónar fixa especialment la seva mirada en el territori nacional per seleccionar el millor de l'electrònica i la música avançada del nostre país.

Deu són les noves incorporacions nacionals a la programació de Sónar Barcelona, tots ells exemples de contemporaneïtat i compromís amb la qualitat: el duo de darkwave de Barcelona Stendhal Syndrome (amb visuals d'Alba G. Corral), la màgia disc-house-pop pffff, l'amalgama d'estils de Shelby Grey (nou projecte del barceloní Vicknoise), el duo de djs revelació del segell Hivern Aster, el fascinant món dels luthiers electrònics de la Barcelona Laptop Orchestra, la IDM dolça i intimista de Ragul, el dj aragonès Chelís, un dels djs més creatius d'Espanya, la barreja de grooves jazzies i beatbox de Beat'A'Boom, i els selectors de la revista Go Mag Half Nelson i Vidal Romero, i el dj i remesclador Joan S. Lluna, a més del showcase de Natura Sonoris, un dels segells de techno de referència del país, amb el seu cap de files Henry Saiz i el fosc i profund sistema.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT