Cinema

David Oyelowo, el primer James Bond negre... en audiollibre

L'actor, que va interpretar Martin Luther King a 'Selma', ha declarat que és "un honor" convertir-se en la veu de l'espia

L'actor David Oyelowo és el primer James Bond negre de la història, encara que la seva actuació només serà escoltada i no vista, ja que interpretarà l'espia britànic en l'audiollibre oficial de James Bond, segons 'The Guardian'. Oyelowo ha afirmat que per a ell és "un honor" convertir-se en la veu de Bond, perquè es tracta d'una invitació directa del creador de la saga Ian Fleming.

"Sóc oficialment l'única persona del planeta terra que, ara mateix, pot afirmar de manera legítima: jo sóc el nou James Bond", ha remarcat l'actor britànic, que ha afegit que considera que el nom de James Bond és l'equivalent cinematogràfic de fer el discurs de "ser o no ser". A més de ser James Bond a l'audiollibre, Oyelowo també serà la veu de Trigger Mortis.

Entre les interpretacions d'Oyelowo destaquen el paper de Henry VI per a la  Royal Shakespeare Company, una actuació que el va convertir en el primer actor negre a interpretar un rei britànic en una producció a gran escala de Shakespeare. També ha interpretat l'oficial  de l'MI5 Danny Hunter en una sèrie de la BBC i va ser aclamat pel seu paper com a Martin Luther King a la pel·lícula 'Selma'.