MÚSICA
Cultura 13/12/2010

Mor el saxofonista James Moody

El músic de jazz nord-americà va ser diagnosticat de càncer de pàncrees fa deu mesos i va morir dijous als 85 anys

Redacció
1 min

BarcelonaEl saxofonista de jazz James Moody va morir dijous, amb 85 anys, a l'Hospital de San Diego (Califòrnia, EUA) després d'una batalla de deu mesos contra un càncer de pàncrees.

Moody és conegut pel seu hit de 1949 Moody's Mood for Love, que va ser escollit pel Hall of Fame dels Grammy Awards i que després enregistrarien mites com Aretha Franklin i Van Morrison, i fins i tot Amy Winehouse, entre d'altres. Moody, simplement, va afirmar que intentava "buscar les notes correctes" mentre que el seu fan, l'actor Bill Cosby, ho considera un "himne nacional".

Al llarg de la seva carrera Moody ha enregistrat més de cinquanta albums en solitari, aixó com també cançons amb Dizzy Gillespie i B.B. King. Quincy Jones va dir dijous: "Hem perdut no només un dels millors interprets de saxo que mai han tocat l'instrument, sinó un tresor nacional. Tenia un so, una imaginació i un cor tan gran com la lluna. Era la quintaessència del saxofonista, i Moody's Mood for Love serà recordat sempre més en la història del jazz al costat del clàssic de Coleman Hawkins Body and Soul".El seu últim àlbum Moody 4B va ser enregistrat el 2008 i llançat aquest mateix 2010, i va rebre una nominació als Grammy a principis d'aquest mes per el millor àlbum instrumental de jazz.De nominacions als Grammy ja n'havia rebut un grapat. De fet forma part de l'International Jazz Hall of Fame.

La cerimònia d'enterrament del músic serà dissabte 18 de desembre al Greenwood Memorial Park.

stats