Cultura 01/01/2012

Jansons transmet "alegria i entusiasme" en el Concert d'Any Nou

El mestre letó dirigeix la Filharmònica de Viena i ofereix dues hores de música en el concert més mediàtic del planeta

Efe
1 min
El concert d'Any Nou de 2012 a Viena

En un radiant cant a l'optimisme en el primer dia de 2012, el mestre letó Mariss Jansons (Riga, 1943) ha dirigit aquest diumenge amb força i brillantor un Concert d'Any Nou carregat d'alegria, delicadesa i reflexió.

Jansons, que havia promès "alegria i entusiasme", va voler transmetre aquests sentiments des de l'inici del concert als espectadors que omplien el Musikverein, decorat amb milers de roses i margarides portades des de Sant Remo (Itàlia).

L'agilitat de les polques, marxes i valsos de la dinastia musical dels Strauss s'ha combinat amb altres acords més reflexius per oferir dues hores de màgia musical en què ha brillat el virtuosisme de la Filharmònica de Viena.

Diverses peces dels Strauss vinculades amb Sant Petersburg, la ciutat d'adopció de Jansons, així com la inclusió per primera vegada de dues peces de La bella dorment de Piotr Txaikovski (1840-1893), han demostrat el grau d'apreciació de la Filharmònica de Viena pel mestre letó.

La complicitat ha arribat fins a l'extrem que s'ha inclòs una composició d'Eduard Strauss basada en elements de la Carmen de Georges Bizet (1838-1875) per compensar el letó, que el 2010 va haver de cancel·lar la seva participació amb ells en un muntatge d'aquesta òpera per motius de salut.

La formació musical de Jansons també l'uneix a Viena. Ja va triomfar la primera vegada que va dirigir el concert clàssic més mediàtic del planeta el 2006, i avui ha tornat a demostrar la seva bona sintonia amb els filharmònics.

El concert de 2013 el dirigirà l'austríac Franz Welser-Möst (1960), qui ja el va conduir el 2011.

stats