Publicitat
Publicitat

Mor Jaume Amenós, activista cultural i president del Bravium Teatre de Reus

L'Ajuntament li ha concedit la Medalla de la Ciutat a títol pòstum, gràcies a la seva tasca de difusió cultural que va rellançar l'activitat teatral a la ciutat

Ferm defensor de la cultura i un enamorat de Reus. Així era Jaume Amenós, actor i president del  Bravium Teatre de Reus des de 1990, que ha mort aquesta matinada als 71 anys víctima d'una llarga malaltia. La seva tasca de referència del món associatiu i cultural reusenc li ha fet rebre a títol pòstum la Medalla de la Ciutat que atorga l'Ajuntament. La capella ardent està instal·lada al teatre, mentre que el funeral serà el 6 de desembre al Prioral de Sant Pere.

La seva passió pel teatre amateur va començar quan encara era un nen, i es va mantenir de manera ininterrompuda tota la seva vida, informava l'Ajuntament en una nota. Va ser director de repartiment i actor protagonista. Va donar vida sobre l'escenari a personatges com Manelic o Don Juan Tenorio.

La seva tasca com a director del Teatre Bravium durant 24 anys va rellançar l'activitat teatral a Reus, a més d'impulsar moltes iniciatives ciutadanes i culturals, com la Innocentada o la recuperació del Carnaval a Reus a finals dels anys 70 i principis dels 80. En el marc de la Festa Major de Sant Pere, va dedicar bona part dels seus esforços al vessant més lúdic de la festa: des dels escacs humans fins a les varietées de Sant Perico o el Mercat del Mercadal, una implicació per la qual el 2013 va rebre el Tro de Festa.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT