Mor Jaume Amenós, activista cultural i president del Bravium Teatre de Reus

L'Ajuntament li ha concedit la Medalla de la Ciutat a títol pòstum, gràcies a la seva tasca de difusió cultural que va rellançar l'activitat teatral a la ciutat

Ferm defensor de la cultura i un enamorat de Reus. Així era Jaume Amenós, actor i president del  Bravium Teatre de Reus des de 1990, que ha mort aquesta matinada als 71 anys víctima d'una llarga malaltia. La seva tasca de referència del món associatiu i cultural reusenc li ha fet rebre a títol pòstum la Medalla de la Ciutat que atorga l'Ajuntament. La capella ardent està instal·lada al teatre, mentre que el funeral serà el 6 de desembre al Prioral de Sant Pere.

La seva passió pel teatre amateur va començar quan encara era un nen, i es va mantenir de manera ininterrompuda tota la seva vida, informava l'Ajuntament en una nota. Va ser director de repartiment i actor protagonista. Va donar vida sobre l'escenari a personatges com Manelic o Don Juan Tenorio.

La seva tasca com a director del Teatre Bravium durant 24 anys va rellançar l'activitat teatral a Reus, a més d'impulsar moltes iniciatives ciutadanes i culturals, com la Innocentada o la recuperació del Carnaval a Reus a finals dels anys 70 i principis dels 80. En el marc de la Festa Major de Sant Pere, va dedicar bona part dels seus esforços al vessant més lúdic de la festa: des dels escacs humans fins a les varietées de Sant Perico o el Mercat del Mercadal, una implicació per la qual el 2013 va rebre el Tro de Festa.

Més continguts de