CULTURA
Cultura 26/04/2012

La saga [REC], ara en còmic

Els directors Paco Plaza i Jaume Balagueró fan el salt al còmic amb històries inèdites que no han aprofitat en la seva saga de pel·lícules de terror

Ara
1 min

BARCELONAEls directors Jaume Balagueró i Paco Plaza i el guionista Hernán Migoya han volgut anar més enllà de les pel·lícules i han presentat '[REC] Historias Inéditas', un còmic amb noves històries de la famosa saga de films de terror. La idea original va sorgir del guionista Hernán Migoya, que fa uns tres anys va fer la proposta a Plaza i a Balagueró. "Adaptar peces de cinema és molt complicat, però tenia una bona relació amb Balagueró i Plaza i sabia que seria una cosa factible pel bon rotllo que hi ha", ha comentat el guionista, abans d'assenyalar que "el còmic és més ampli i és un llenguatge diferent".

Plaza ha apuntat que tenien "moltes històries que no havien desenvolupat a les pel·lícules, i el còmic era el format perfecte" per fer-ho. També ha afirmat que els únics límits amb què s'ha trobat al món del còmic, a diferència del cine, és la imaginació d'un mateix. "No hi ha censures ni moral ni econòmica ni de res. Pots fer el que et dóna la gana", ha afegit. Balagueró, al seu torn, ha manifestat que la premissa del còmic era "no fer una adaptació tradicional d'alguna de les entregues de la saga, sinó crear històries noves que també giren al voltant del mateix univers, i ha destacat que el còmic "és més immediat i assequible i evidentment hi ha coses que el còmic permet fer i el cinema, no".

Al còmic hi han participat els dibuixants Feliciano G. Zecchin, Andrea Jen, Álvaro Ruilova, Salvador Sanz i Joan Marín.

stats