Arquitectura
Cultura 10/05/2011

Jean Nouvel construeix un hotel a l'Hospitalet

La torre-hotel de l'arquitecte francès, que estarà decorada amb un jardí vertical, conviu amb l'edifici emblemàtic de Toyo Ito

Efe
2 min
L'arquitecte Jean Nouvel posa davant l'hotel Catalonia Fira

BarcelonaL'arquitecte francès Jean Nouvel signa el nou edifici que es construeix a la plaça Europa de l'Hospitalet, l'hotel de la cadena Catalonia que estarà operatiu el gener de 2012.

La torre de Nouvel s'enfronta a l'edifici emblemàtic de l'arquitecte nipó Toyo Ito. "És una confrontació alegre", ressenyava ahir Nouvel durant la visita amb els arquitectes Josep Ribas González i Josep Robas Folgueras. "Efectivament hi ha dos vocabularis que s'enfronten o que es diuen coses. És una confrontació alegre i crec que una obra revela l'altra".

L'edifici projectat pel francès serà molt vegetal, en un intent de construir una zona verda en mig de la ciutat. Entre les dues torres verticals que el conformen, s'aixecarà un bosc de palmeres; el jardí vertical ocuparà tot l'espai translúcid de la torre. "La intenció és que l'edifici sigui viu, en constant transformació", va destacar Nouvel. A mitja altura de l'edifici, el jardí penetrarà cap a l'interior i es convertirà en hivernacle. Les palmeres també seran presents al pis 24 i emergiran de les terrasses de les suites.

Les façanes que donen a l'est, el sud i l'oest (mirant la plaça Europa i la Gran Via) seran lluminoses, blanques i enlluernadores; en canvi, les que miren al barri de Santa Eulàlia seran fosques i serigrafiades, amb motius vegetals al vidre. "La palmera forma part de l'univers de la plaça Europa i en determina la composició, explicava Nouvel. "Hem de llegir la plaça en aquesta perspectiva: d'un costat els negres; de l'altre, els blancs; d'un costat les palmeres; de l'altre, els núvols".

L'hotel de vint-i-quatre plantes i 110 metres d'altura comptarà amb 357 habitacions. Nouvel també va ressenyar la noció de singulartitat dels edificis, fins i tot si es tracten d'establiments hotelers. "Un hotel no és automàticament sempre el mateix", ressenyava. "És una experiència, és un lloc on anem i vivim unes hores diferents de la nostra vida".

La compra-venda del terreny de l'Hospitalet on es construeix l'hotel va ser investigada per la Guàrdia Civil en relació amb el cas Pretòria.

stats