Música
Cultura 23/12/2010

Joan Oller demana una "transició ordenada" a l'Auditori

El futur director general del Palau de la Música, Joan Oller, ha demanat que la seva transició de l'Auditori a la institució que presideix Mariona Carulla es faci de manera "ordenada", alhora que l'Ajuntament suggereix que es faci un concurs internacional

Andreu Gomila
1 min
Joan Oller

BarcelonaJoan Oller, després de prop de deu anys al capdavant de l'Auditori, deixa la institució sense tenir la sensació que la seva etapa estigui esgotada, però amb una gran "il·lusió" pel repte que representa agafar el timó del Palau de la Música, el lloc –ha recordat aquest matí– on va aprendre a "estimar la música". D'ell serà la responsabilitat d'aixecar la nova estructura que ha de regir el Palau del futur. Un futur, el de les institucions culturals, que "serà educatiu i social o no serà", com diu el mateix Oller.

Oller deixarà la cadira buida de l'Auditori a finals de febrer i algú l'haurà d'ocupar. El president del consorci que gestiona l'edifici, format per l'Ajuntament i la Generalitat, Jordi Martí, ha avançat que irremediablement hi haurà un breu període en què l'Auditori no tindrà director general. Ell, delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, és partidari d'organitzar un concurs internacional per rellevar Oller. Els candidats, afegeix Martí, hauran de complir uns certs requisits, com gaudir de prou experiència en la gestió (l'Auditori té 21 milions d'euros de pressupost anual) i conèixer la realitat musical catalana. "L'Auditori és una casa que funciona i podem prendre'ns el temps suficient per prendre una decisió, la de l'elecció del nou director general, que tingui la mateixa volada que va tenir la tria d'Oller", assegura Martí.

stats